torstai 20. toukokuuta 2010

Ciao Helsingistä ! Päivä 1.

Heipä hei, ja terveisiä Helsingistä ! Päätin reissulla tehdä niin että teen postaukset päivä päivältä, ja ostokset sitten viimeisenä. Tänään kirjoitan tiistaista ja huomenna koitan hoitaa keskiviikon ja torstain päivät, mutta niistä tulisi kuitenkin eri postaus. Viimeisenä esittelen ostokset vähän kuin sokerina pohjalla.

Eli siis, tiistai aamuna sitten lähdettiin koululta kohti Helsinkiä. Päivä ei kylläkään sarastanut kaikista kirkkaitten mitä se olisi voinut, mutta sepä ei tunnelmaa latistanut.
Kun oltiin saatu koko porukka autoon, niin luokanvalvojamme laulaa luikautti pienen laulun pätkän. Matka taittui varsin rattoisasti ja Forssassa pysähdyttiin pikaisesti autokeitaalla. Loppu matka Helsinkiin sujui hyvin ilman mitään välipysähdyksiä.

Ensimmäisenä mentiin Korkeasaareen missä ensin syötiin ja sitten päästiin kiertelemään:Oli ihan mukavaa, sää oli suotuisa, kun aurinko ei paistanut kokoajan, vaan oli pilvistä mutta lämmintä oli kuitenkin. Valkoposki hanhet oli tosi pelottavia, kun niillä oli pesiä ympäri saarta ja ne puolusteli niitä. Jalat oli tämän jälkeen aivan muusia, ja palattiinkin autolle tuntia aikaisemmin kuin olisi pitänyt sillä ei enää jaksettu kierrellä.

Korkeasaaren jälkeen suunnattiin keskustaan ja hengailimmekin Senaatin torilla hetken ennen kuin kierto-oppaamme saapui. Kyllä oli turisti fiilinki päällä kun kulki kamera kädessä:


Kiertoajelu oli mielenkiintoinen, paikoitellen hieman puuduttava koska en olisi jaksanut kuunnella rakennusten historiikkejä kamalasti. Kuvia en otellut kamalasti mutta Sibelius-monumentilta pari kuvaa:Kiertoajelun jälkeen suuntasimme hotelli Presidenttiin ja huoneisiin joihin sitten majoituimme. Huoneen päätin esitellä videon muodossa: (Oukei, kestäkää laatu videot ja mun sössötykset)


Tämän jälkeen juostiin Forumissa ja Kampissa, mutta nyt ei ostoksista sen enempää.
Illalla kävin kylvyssä, jota seurasi tulva koska viemäri ei vetänyt:

ja sen jälkeen nautiskelin ”terveellisen” iltapalan eli sipsiä ja rahkaa.
Tällainen oli siis ensimmäinen päivä Helsingissä, huomenna koitan saada sitten kirjoitettua sen verran että lauantaina voisin esitellä ostokset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti