perjantai 27. tammikuuta 2012

Mitä onni on?

Moikka taas! Koeviikko kyllä tappaa aika hyvin bloggausinnon ja kiinnostuksen kaikkeen muuhunkin suht tehokkaasti. Nyt ajattelin kirjoitella siitä, mitä onni on ja mistä mä tuun
onnelliseksi. Tää aihe tuli mieleen eilisestä, kun menin täysin lukkoon psykologilla kun se kysyi mikä tekee mut onnelliseksi ja sain soperrettua vastaukses sen perinteisen rimpsun: kaverit, perhe jne. Aloin kuitenkin pohtia asiaa myös kotosalla ja löysin pitkän listan asioita jotka tekevät mut onnelliseksi.
Onni on musta aika lavea käsite ja en oikein erota onnellisuuden tunnetta ilahtumisesta, onnistumisen tunteesta enkä aina silkasta ylpeydestäkään. Toisaalta, on ihan hyvä, että onni on mulle lavea käsite, sillä kun onni tarkoittaa montaa asiaa, niin voin olla onnellinen edes hetken lähes joka päivä.

Muistan kun yläasteella onni vaikutti olevan ainakin mulle todella suppea käsite ja kuvittelin, etten voisi olla oikeasti todella onnellinen ilman että seurustelisin ja muutenkin asiat sujuisivat siten kuin itse olisin suunnitellut. Nykyisin onni tarkoittaa mulle sitä, että saan olla sellainen kun haluan olla ja mut hyväksytään ainakin suurin piirtein. Tietty on niitä pieniä asioita, jotka tekevät erityisen onnellisiksi, mutta koen olevani perus onnellinen ilman mitään erityisiä asioitakin.

Mitä sitten ovat ne pienet asiat, jotka tekevät minut onnellisiksi?
Kliseet ensin: perhe ja kaverit - ei siitä mihinkään pääse, että muut ihmiset tekevät mut onnelliseksi. Tällä hetkellä oon todella tyytyväinen mun kaverisuhteisiin, sillä minulla on juuri nyt sellaisia kavereita joita tarvitsen, sellaisia joiden kanssa voin puhua mitä tahansa. Kaveripiirini on melko laaja, ja muutamat todella hyvät kaverit (vihaan sanaa ystävä) asuvat muilla paikkakunnilla kuin itse. Laajuudella tarkoitin kuitenkin lähinnä sitä, että kaverini ovat melko erilaisia kuin minä, mutta olen miettinyt että luultavasti inhoisin sellaista ihmistä jolla on samanlainen luonne kuin mulla.
Kaikki asiat eivät tuo aina onnellisuutta vaikka joskus olisivatkin sen tuoneet. Tällaisia asioita mulle on raha, valokuvaus, musiikki, ruoka, koulu, kevät, kirjoittaminen, piirtäminen jne. Kaikki edellä mainituista voi kuitenkin aiheuttaa myös tietynlaista toivottomuutta: rahan kanssa se, jos sitä ei ole, luovissa jutuissa kohtaan usein luomisen tuskan ja turhautumisen. Oikeastaan kaikki joka tuo minulle onnellisuuden tunteen aiheuttaa minulle myös harmaita hiuksia ainakin silloin tällöin.

Tässäpä pieni katsaus siihen, mitä onni on mulle. Mitkä asiat tekevät teidät onnellisiksi?

1 kommentti:

  1. Tosi kiva postaus! Ja kuten sanotaan, vaihtelu virkistää, joten oli mukavaa lukea tällänen postaus vaihteeks. Mä en oo ajatellut paljoa sitä, mitkä asiat tekee mut onnelliseks, mut tietysti perhe, sukulaiset ja kaverit. :3

    VastaaPoista