lauantai 18. joulukuuta 2010

Musiikkimaku 2005 - 2010

Intouduin sitten kirjoitteleen tämän jo nyt:

Muistan että siinä viidennen ja kuudennen luokan (2005-2006) vaihteessa mun lempibändi oli Teräsbetoni, osaisin varmaan vieläkin sanat ulkoa. Teräsbetonin ohella aloin kuunnella Basshunteria, josta sittemmin tulikin mun lempiartisti. Kuudennen luokan loppusyksystä aloin kuunnella silloista massamusiikkia mitä kaikki muutkin, eli Evanescencee, Pinkkiä ja muuta vastaavaa ja mitä radiosta syötettiin. Keväällä aloin kuunnella Raptoria, ja kaikkea ihan ihmeellistä musiikkia, muistan syynkin mutta siitä ei puhuta.
Parhaiten kuutosluokalta jäi mieleen nämä biisit:
The Killers – Somebody told me
Kapteeni Ä-ni – Rullaan
Bät & Ryyd - Veera

Seiskaluokan (2007-2008) syksyllä kovassa huudossa oli Mc mane, Lord Est sekä Klamydia, josta tulikin sitten mun lempibändi puolen vuoden alussa. Jostain syystä tämä jumputus alkoi ottamaan päähän, ja aloin kuuntelemaan enemmän the GazettEe johon olin tutustunut kutosella Miran kautta. Keväällä Gazen vanavedessä mun musiikkilistoille nousi myös Miyavi, Gackt ja Dir en Grey, ja ping musta tuli ernu.
Seiskaluokalla jumitetut biisit:
Mc mane – Rakastan sua
the Gazette – Sumire
Klamydia – Pienen pojan elämää

Kasiluokka (2008-2009) oli pahin ernuvuosi, syksy varsinkin. Aloin kuuntelemaan ”ihania” tyttö bändejä, kuten Morning Musumea, Ayumi Hamasaki sekä Gyarurua. Kokoajan taustalla kulki Gaze. Kesällä kuitenkin tuli kuunneltua perusmusiikkia eli Anna Abreuta, Gwen Stefania sekä Cascada. Vuoden mittaan tuli kuitenkin joitain bändejä joilta kuuntelin paria biisiä, tällaisia bändejä oli mm. Happoradio ja Zen Cafe. Koko kasiluokka oli musiikillisesti melko tasaista, sillä mitään suurempia genrellisiä muutoksia tullut. Kevät puolella japanilaisten artistien ja bändien mukaan astui girugamesh ja LM.C
Kasiluokalla kovassa huudossa oli:
Morning musume – Mikan
Gyaruru – Boom boom meccha maccho
Happoradio – Sinä

Yhdeksäs luokka (2009-2010) oli sellaista aikaa että osasin olla välillä tosi pohjalla ja tuintui että elämä oli yhtä vuoristorataa, ja niin oli mun musiikin kuuntelukin. Syksy meni aikalailla Gazen, Miyavin, sekä Girugameshin tahtiin. Loppusyksystä mukaan astui vahvassa roolissa muutamia bändejä ja artisteja, kuten Skillet, Lady Gaga. Happoradio tippui kokonaan pois kuuntelu listalta, sillä en vain kyennyt kuuntelemaan sitä. Myös PMMP jota olin kuunnellut jo pitkään nousi suosikkeihin, ja jostain syystä aloin youtube kuuntelemaan Cheekikin.. Sitten koitti kevät ja musiikkigenrellinen kaaos ja musiikkimaun uudelleen laitto. Tästä voinkin syyttää osaksi Janitaa (että kiitos vaan). Eli, keväällä mun ultimatelemppari musiikki genre j-rock vaihtuikin glam rockkiin, Gazen silti pysyen lempi bändinä joka kylläkin jäi taka-alalle. Aloitin kuuntelemaan Hanoi Rocksia, Mötley Crüeta, Reckless Lovea, Antti Tuiskua (vaikka olin vannottanut kutosella etten koskaan kuuntelisi Anttia) löysin myös Happoradion uudestaan.
Ysiluokalla tuli näitä kulutettua:
Skillet – Monster
Lady Gaga – Bad Romance
Girugamesh - Nobody

Mun nykynen musiikkimaku on vielä sekalaisempi kuin kesällä. Uusimpia luukutus bändejä ja artisteja ovat mm. Popeda, Chisu, Crashdïet, Jenni Vartiainen sekä Pariisin kevät. Kuuntelusta poistuneita ovat oikeastaan Cheek, vaikka sitäkin joskus kuuntelen mutten niin usein kuin alku keväästä.
Top 5-biisit nyt:
Crashdïet – Chemical
Pariisin kevät – Painovoimaa (Korkeushyppääjän rakkaus)
Sixx: A.M. – Van Nuys
Mötley Crüe – If I die tomorrow
Popeda – Puukkojunkkari

Että näin, vaikkei mun tyyli ookkaa hyppiny suuremmin niin musiikkimaku on hyppiny sitäkin enemmän.

Ainiin, pisteet niille jotka jakso lukee, sillä mä en itsekkään jaksanut lukea tätä uudelleen läpi.

5 kommenttia:

 1. Somebody told me ♥ vois kuunnella
  ja painovoimaa on iha rakkaus kans

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä vaan :) Tiedän et sä salaa rakastat mua sun musiikkimakumuutoksen takia! Hei haloo ilman mua sulle ei ois koskaa tullu tarvetta miettii miltä nikki sixx näyttää alasti!

  VastaaPoista
 3. haha muistan kun kuuntelit Morning Musumee ja si lopulta sulle tuli pakkomielle saada se pois last.fm'n toplistalta XDDDD

  VastaaPoista
 4. haha hyi mä muistan ku mullaki oli noi mc manet, teräsbetonit yms :D ja jotenki ihmeen kaupal j-rockiin päädyin joskus ala-asteella animen kautta XD

  VastaaPoista
 5. mä oon kans löytäny jenni vartiaisen musan vast vähän aikaa sitte :D ihania biisejä sillä on<3

  Luna

  VastaaPoista