perjantai 31. heinäkuuta 2009

kenelle kellot soivat

Tänään siis käytiin Vammalassa. Ostettiin veljelle myöhästynyt synttäri lahja, ja käytiin tilaamassa kiitos -kortit. Sitten poikettiin mummulla, ja sen jälkeen mentiin super markettiin. Oon sillee kohtalaisen ilonen siitä että one piecestä on alettu ottaa uusintapainoksia. Mangan ostin omilla rahoillani 4.95 e, sitten laitoin äitin maksaan toffifeet.


En oo tainnu täällä mainita siitä, että leikkasin viikko pari sitten kynnet ihan yli lyhkäsiksi, niin lyhkäsiks että niihin oikeesti sattu. Tämä johtu silloisesta maksimaalisesta vitutuksesta. Mutta nyt ne näyttävät tältä. Liuskottuminen on ollu aika vähäistä, koska oon tunkenut kynsiin kaikki kynsimömmöt mitä oon vähääkään löytänyt. Oletettavasti lakkaan nää vasta sitten koulun alkuun kunnolla.


panta - citymarket
rusetti - h&m
kaulakoru - seppälä
kauluspaita - UFF
T-paita - äitiltä saatu.
käsikorut - mistä sattuu
vyö - h&m
housut - h&m

Huomenna meen kattoo MM-rallia. lähdetään kotoo joskus yhden aikaa päivällä ja sitten tullaan kotiin varmaan joskus kahdeltatoista yöllä. Saattaa olla, että teen aamupäivällä merkintää mun koirasta. mutta pitää vähän kattoo.

torstai 30. heinäkuuta 2009

kun soitto korvissani naurus soi

Eilen kaisa oli meillä yötä. Huvi oli halpaa ja naurua riitti kiitos mun vanha piirustus ja barbie -lehden pinkit hiuslisäkkeet. Päivällä äiti oli antanut mulle 20 euroa et käydään ostaan illalla kaisan kans joku pitsa mikä sitten syötäs. Kaupassa ei ollu mitään hyvää pitsaa joten:


Ostettii pirkan nuudeleita ja sitten hunaja marinoitua kanaa ja ruokakermaa että saatas ruokaa. ja sitten hämättiin ja muututtiin penttarisankareiksi ja ostettii jäätelöö ja sipsii ja dippijuttuja.

Kotona alettiin sitten tehdä ruokaa, paistettiin kana ja keitettiin nuudeleita. huomioikaa kuinka kanaan on jäänyt sydämen muotoinen aukko.

Kun kana oli kypsää ni laitoin tipan vettä ja sitten sinne currya ja suolaa ja sitten kaikki ruokakerma, tuli hyvää, vaikka itse sanonkin

Sillä välin, kun säätelin kanaa ni kaisa teki dipin iltaa varten. Illalla me lauleltii singstaria, ja sitten mää söin puolet dipistä ja suurimman osan sipseistä ja sitten mulle tuli hetkellisesti ihan kamala olo. Myöhemmin yöllä juttelin ihan hämärien tyyppien kanssa omeglessa ja sitte joku brassi kysy mun mesee ja sitten vielä myöhemmin oli webbi päällä: päätin emoilla mutta joo vallan rattoisaa oli.

Huvi halpaa, lähes ilmaista. Olin vähän muumi.

Tänään lagailin kotosalla ja kattelin pokemonia ja tein siin sivussa vähän kesätöitä. Sami oli puhunu että mentäs tänään karausvuorelle kuvailemaan, mutta kun samia ei ollu näkyny viiteen mennessä ni menin sitten kysyyn iskältä että mennäänkö kalaan. Onneks ei ehditty lähtee koska sami sitten suvaitsi saapua ja sitten lähdettiin.
Hyvä reissu oli. Oli kivaa kiipeillä kallioilla ja muutenki sai liikuntaa ku talsittii siä ryteikössä ja kallioilla yhteensä varmaan 2-4,5 kilometriä. Nyt on kyllä kieltämättä väsynyt.
Itse metsästä mulla ei oo mitää metsämetsä kuvia koska ne on tylsiä, mut härkäkalliolta tuli muutama kiva kuva ottettua.



Jaa-a huomenna meen käymään vammalassa, tuskimpa tulee mitään ostettua, mutta otan muutaman euron mukaan jos tulee jotain mieleen. Noh, joka tapauksessa koitan huomennakin saada merkinnän aikaan.

Loppuun vielä kysymys mihin haluaisin saada vastauksen: kiinnostaako ketään "mitä tein tänään" - merkinnät?

keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

i wanna be the hero

Oonpas ollu ahkera kirjottaja heh, ehkä se muuttuu ku koulu alkaa. Ainakin päivänasu kuvia vois alkaa taas tulla enemmän ku kesällä. Tässä viikon aikana ei oo tapahtunu paljon mitään, oon lagaillu kotona ja sitten katsonut pokemonia. Mutta joo, olin maanantaina iidan kanssa tampereella, mutta en ostanut paljon mitään. rahaa kului silti ihan mukavasti

<br />
Äiti kielsi, ostin silti. Isompi pullo on kiss:in kynnenkasvattaja lakkaa. Tätä ostin siksi koska puolitoista viikkoa takaperin, mua vitutti ja leikkasin kaikki kynnet yli lyhyiksi. Tässä on mukana kalsiumia joka on hyvä, sillä en juo maitoa hirveästi. Tätä voi käyttää alus- ja päällyslakkana. maksoi jotain 9 euroa vapaa valinnasta. Sitten ostin rimmel:in london cloud lakkaa seppälästä.


Terve oon manga-addikti. Rozen maiden 2. ostin fantasiapeleistä, maksoi 10 euroa. Sitten rakkaus: bleach 1. Tämä on oikeasti hyvin suomennettu. Nostan fiktiivistä hattua sangatsulle. Tämä on siis suomalaisesta kirjakaupasta maksoi hieman alle 6 euroa. Hirviöprinsessa hime 7. on jostain lehtipisteestä, hieman yli 7 euroa maksoi tämä.

Suomalaisesta ostin myös pari tussia, joiden molempien hinta oli kaiketi hieman alle 3 euroa.

Tässä on aika kämmäne kuva siitä millaiset verhot haluaisin, ja sit haluan tollaisen hyllyn tohon noin ja aa. Koittakaa saada jotain selvää 8'D

Tein tänään myös uuden ulkoasun, mitäs pidätte?

Tänään kaisa tulee meille yöks. ja huomenna meen kuvaan samin kanssa karausvuorelle, kuvia sieltä sitten toivottavasti.

keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

mulle riisimurot eivät juttelemaan jää

Nyt tulee vähän pitempi merkintä ku selitän mitä on tapahtunut tässä viikolla, ja viime viikolla. joo tosiaan 17. käytiin vammalassa ja otettiin ne mun rippikuvat joita en yllätysyllästys ole jaksanut skannata. kirjakaupassa kävin ostamassa vesivärit, maksoivat 5.10 e muistaakseni. sitten päätin käydä hintahaavissa, missä myydään kaikkee ei niin tarpeellista tavaraa, ja löysin sieltä kivan mustasinisen huivin 3 eurolla. huivi pääsee varmasti johonkin kuvaan sitten joskus.

seuraavana aamuna mulla oli kello soitamassa viideltä, ihan vaan sen takia että pääsisin kuvailemaan. suurin osa sumusta oli jo haihtunu mikä vähän ärsytti, mutta sielä oli silti jännän näköstä.

mitähän vastaantulijat ajattelivat ku olin siihen aikaan liikkeellä, kun mulla oli yövaatteet ja kamera roikku kaulasta. ajattelin että josko tänä kesänä jaksais vielä nousta pariin otteeseen aamuisin kuvaileen, ni olis jees.

toissa päivänä olin pirkalassa, kun samin oli välttämättä päästävä verkkokauppa.comiin ostaan ittellensä järkkäri, tietenkin vähän parempi kun mulla 8'D nokialta poimittiin mukaan satu ja kiia, ja mentiin sinne. mää en aluksikaan verkkokauppa.comiin mennyt vaan suuntasin veskan h&m:ään. henkkamaukasta ostin hello kitty käsipeili n.3 euroo,toinen peili oli irti, mutta mää liimasin sen paikalleen. sitten noi rusettiklipsit n. 3 euroo sitten rakastuin tohon vyöhön täysin, maksoi 9 euroa. aurinkolasit ostin halpahallista huikealla eurolla. hiuslakan(vähän päälle 5 euroa) ja hello kitty "kansion" (3-4 euroa) ostin citymarketista. kuvasta jäi puuttumaan kaulakoru minkä ostin h&m:n lasten puolelta.

eilen olin sitten vielä samin kanssa kuvailemassa aurajärven pusikoissa. ja sitten sielä oli tämmöisiä pieniä söpöjä sammakoita pidin kädessäkin. samalla sain kivan naarmun polveen, ku menin kaatunen puun yli mistä oli katkennu oksa ja se oksan tynkä sitten vähän raapas.

tänään kaiketi mennään iskän kans kattomaan kaisaa niitte mökille, joten varmaan jotain kivoja kuvia ehkä sitten sieltäkin on tulossa.

vielä muistutukseksi: lisää kuvia löydät täältä

perjantai 17. heinäkuuta 2009

Voin uskoa ainoastaan jos seisot edessäni

..inspiraatio täydellinen 0%
tai siis ei. oon kyllä saanut kuvattua kameralla ihan kivasti, ja sillain mut en tiedä mikä on ollut. päivisin mulla ei oo mitään ideoita mutta kun meen nukkuun ni sit tulee ideoita. koska ajatuksen juoksu on ollut vajavainen tämä viikko on koostunut:

animea koko viikko.tarkennuttuna bleachiä mutta kuitenki. ei oo sillain ollu tekemistä koska kaikki on jossain, paitsi että oon kuvailu aika paljon.

maanantaina olin laralla yötä ja meillä oli vallan rattoisaa. eilen kävin vammalassa ja ostin kangastusseja ja sain tehtyä sen I fiktiivinensydäntähän ruki paidan, kyllä laitan siitä kuvan illala jos saisin tehtyä jonkin asteisen kuvabloggauksen.

myös tänään menen vammalaan ostamaan vesivärejä, koska mulle tuli eilen sillain että haluan vesivärit haluan. tänää haetaa mun rippikuvatkin eli niistäkin tulossa kuvaa tänään.

loppuun voin laittaa mun deviantart osoitteen missä on sit mun valokuvia, ettei mun tartte kaikkia laittaa tänne:

laskuvirhe

tiistai 14. heinäkuuta 2009

pelimme on mallikelpoinen, epäillyt en tyylikkyyttä sen

tää rippijuhla postaus tulee vähän myöhässä mutta ihan sama. ihmettelen miksei musta ole ainuttakaan kuvaa missä mul olis rippipuku päällä, noh laitan kuvan kun saan viralliset rippikuvat.

kirkossa meni ihan hyvin, ja se ehtoollisviini oli kamalaa 8< onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj961KMLeiG9Xw4694jitud3V7wNr8nKNBH-RTCltp5QiKUS6qhu-cf4yy3U4jrKVEzNOWrO_jeGczdxcI1iEqIRbZ0psqsxvAC1ppcaQ8g-a2-mL8nW_S-HOkOgGWqZWCPEdCXC_ZLjYRo/s1600-h/m%C3%B6kki.jpg">
se mökki tosiaan näytti tältä. vasemmalla puolella on vessa ja sauna. oikealla on varsinainen sisätila. mökissä oli myös ylä kerta, missä nukkuma paikat oli.


mökiltä lähti polku rantaan, ja rannassa oli tällainen pitkä laituri mistä käytii illalla uimassa. tähän liittyy yks juttu: kun oltiin uimassa kaisan kanssa sitten ruca hyppäs pelastaan meitä. (ruca on siis mun koira) ruca ei oo ikinä uinu ni siks se tuntu hassulta ku se vaa hyppäs sinne. sitten se piti tietenki nostaa takasi laiturille ja siinä sain sitten naarmuja aika paljonki.

nytten sitten siihen mitä kaikkee sain:


RAKKAUS NRO 1. canon EOS 1000D järjestelmä kamera <3____<3 onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgX3eyQsaPmMLoslRX5K80Ow3A0JUjie2RW4GiTxDiv7TBC3Pybok59JXKEl844RdPYpddoy9w1ZsxlgR7x_fXxNyV2R4qT9k120v-hheLGXY5To9lVglaSu_HuVNHa91c-gzxzJrtDnobx/s1600-h/nomination.jpg">
vähä aika sitten olin sillain että nominationit on ihan turhia, mutta kun sain tän ni rakastuin heti 8D sain tän 4 serkulta kimppalahjana. tässä oli valmiina risti, sydän ja härkä. mut tää on tosi kiva.


tää on jännä ja hieno ! tää on lasinen ja ihana ja aa tulee oleen käytössä. en nyt muista että keneltä tämän sain mutta ei se kai haittaa.

näiden lisäksi sain laseja, sellaisen lasisen enkelijutun, rippiristin sekä mukavan paljon rahaa, josta laitan lähes kaikki tilille.


näin loppuun vielä kuva tän hetkisistä kynsistä. beautyukin neon pinkkiä ja wild'n crazyn super dooper blueta, molempia kaksi kerrosta. niiden lisäksi laitoin kynnen keskiosaan oriflamen visions glitter lakkaa. tykkäilen näistä.

huomenna tulossa kuvapostausta sikäli jaksan lähteä kuvaileen ja jos ilman sallii sen.

lauantai 11. heinäkuuta 2009

pirstaleina täytät paikan ruudukossa: rivi vaakaan, viisi kirjainta

tänään tuli mieleen etten ole taas vähään aikaan esitellyt mitään. nyt ajattelin esitellä aineet ja mömmöt mitä lähes joka päivä käytän.

1. garnier soft - naamarasva
koska mulla on kamalan kuiva iho luonnostaan, pitää mun rasvata sitä. ennen ku ostin tämän ni käytin aina äitin naamarasvaa, joka haisi pahalle, mut nyt sitten on oma.

2. oriflame swedish spa minerals - käsi -ja kynsirasva
tää oikeesti parantaa vähän kynsien kuntoa, ja kosteuttaa käsiä tosi hyvin, tykkään tästä vaikka haju ei ole miellyttävä.

3. oriflame silk hand cream - käsirasva
..jota en käytä käsirasvana, rasvaan jalat tällä koska mun jalatkin on kuivat. tämä on tarpeeksi rasvaista jaloille, mutta imeytyy silti nopeesti.

4. got2b glued - hiuslakka
hiuslakka = elämä

5. lumenen meikinpoistoaine
melko tarpeellinen koska tykkään meikata.

6. bepanthol
kesäisin mun pelastaja, koska tämä auttaa tosi hyvin auringon polttamiin. talvella käytän käsiin jos ne ovat rohtuneet pahasti.

7. adidaksen deodorantti
melko hyödyllinen myöskin

8. hajuvesi
hii tykkään käyttää !

9. garnierin finnipuikko

tässäpä ovat mömmöt ja aineet mitä käyttelen tosiaan lähes päivittäin.


tänään innostuin vähä laittaa kännykkää uusiks. toi rusetti on yhdestä pinnistä, ku toi oli irronnut siit. mun mielestä tästä tuli aikas söpö.

tämmöiset kynnet lakkasin lähinnä huomista varten. alla kaksi kerrosta dependin vaaleanpunertavaa lakkaa, joka nyt kuvassa ei pääse oikeuksiinsa. kärjissä kaksi kerrosta beautyuk:in keltaista lakkaa. alus- ja päällyslakkana käytin depndin hoitolakkaa.


paita - seppälä
housut - h&m
koru - glitter

tän päivän lookki oli turhan söpö. aamulla suoristin vaa äkkiä hiukset ja laitoin päälle mikä vaate kaapista tuli ekana vastaan.

huomenna onkin sitten mun rippijuhlat ! niit vietetään vammalassa yhellä mökillä jonne me jäädään sitten yöks. joten rippijuhlista merkintää sitten maanantai-iltana.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

oletko jo tottunut kuoreen, sinua ei tunnista sieltä

itänään siis olin kaisan kanssa tampereella. käskin iskän heittää meiät eka koskarille. sinne oli tullut joku uus ihana korukauppa bijou brigitte, mistä ostin nuo ihan älysuloset mansikkapinnit 2.50 eurolla, siitä kaupasta tulee varmaan mun vakiopaikka. koskarissa olessa käytii myös glitterissä, jossa oli ale juttuja. esc -sormuksen alkuperäinen hinta oli 4.90 € mut alennetulla hinnalla 2.45 € ton peace korun alkuperäinen hinta oli 7.90 alennetulla 3.95 € tähti jutut on koskarin tiimarista 1.50 euron hintaa, laittelen näitä varmaan


tähän väliin vaatteet. tää oli sillain aika huvittava löytö UFF:ilta 6 eurolla. huvittava sen puolesta että juuri ennen ku mentiin sinne niin sanoin etten kuitenkaan löydä sieltä mitää, ja melkein ensimmäisenä iskin silmäni tähän. aa nyt sain valkosen kauluspaidan <3___<3 ostin tän h&m miesten puolelta, maksoi muistaakseni 4.90 euroa. sitten kun joskus saan aikaseks kirjotan tähän I ♥ RUKI mut joo, se on sitten joskus.

tän mekon ostin europehousesta 9.90 eurolla, alkuperäinen hinta oli 19.90. aa tykkään tästä, ku tää on tämmöne söpö.

lähempi kuva mekon tioisesta napista, joka oli mun mielestä söpö yksityiskohta.

miten niin mulla oli joku kynsilakka addiktio? beautyuk:in lakkoja ostin neon pinkin ja turkoosin (se on oikeesti kirkkaa värine) maksoivat 2.95 € kappale. sitten kynsieni pelastaja, dependin kynsienkovettaja, joka vähentää liuskottumista ja lohkeilua yms. kicksistä 7.90 € sitten wild'n crazyn sähkön sininen 2.95 € ja vielä rimmelin I ♥ lasting finish tangerine queen.

sitten kynsilakanpoistoainetta citymarketista 1.95€ sekä pari mangaa myöskin citymarketista naruto 17 (5.65 € kai) ja fullmetal alchemist 21 (6.50 €)

RAKASTAN NOITA LASEJA ♥ eli nämä ovat h&m MIESTEN PUOLELTA maksoivat muistaakseni 6.90 tai 7.90 euroa. uusi valkoinen rimmelin valkoinen kajalikynä citymarketista vvähän alle 5 euroa, garnierin kosteuttava rasva maksoi aika lähelle 5 euroa, sekä samaa merkkiä oleva finnipuikko vapaa valinnasta 5.50 euroa.

loppuun vielä joitakin kuvia tampereen reissulta.





tiistai 7. heinäkuuta 2009

tietenkin pitäs osaa olla onnellinen sunkin puolesta

lakkasin tänää kynnet. mun mielestä näistä tuli kivat. alla on kaksi kerrosta dependin lakkaa, mikä kieltämättä tuotti pienoisen pettymyksen, koska se ei erottunut juurikaan edukseen kynnellä. kärjissä on yksi kerron rimmelin 60 seconds lakkaa. lopuksi koristelin osan kynsistä kynsitarroilla. lakkaus on oikeasti hienomman näköinen kuin kuvassa.


lisäksi olin tänää kaisalla ku miiaki oli siellä, oli melko rattoisaa. ja osasin puhua aika loistavasti mutta siitäpä ei puhuta enempään.tulipa mieleen, etten oo koskaan enne polkenu yhtä kilometriä seisaaltaa pyörällä, mutta tulipa sekin tänää tehtyä. tämä siksi koska en halunnu kastella persettä satulaan.

vasemman puoleinen kuva on päivän asukuva:
mekko - seppälä
koru - sepp'lä
caprit - huuto.net
rusettipinni - h&m

nyt vähän selitystä oikean puoleisesta: mulla oli tylsää ! ja si vähän meikkailin ja sit vähän koitin emoilla, mut se ei ihan onnistunu. korkkarit jalassa koska pitää harjotella sunnuntaista konfirmaatioo varten.

huomenna tampereelle kaupoille, ei kylläkään mitää hajua mitä tuun ostamaan sieltä mutta sepä nähdään sitten.

maanantai 6. heinäkuuta 2009

miksei vois olla ilman pahoja aatteita ?

olin siis viime viikon riparilla. oli hauskaa, ja ihanaa ja ää ikävä sitä porukkaa ;___; no mut, tästä on tulossa varmaankin aika pitkä merkintä, ja uskon ettei kukaan jaksa lukee tätä kokonaan.

mulla ja kaisalla kävi tuuri kun päästiin nukkuun kahdestaan mökkiin. me nukuttiin kaisan kanssa tässä mökissä vasemmalla puolella. mökeissä oli alku viikosta törkeen kuuma, mutta loppuviikosta me paleltiin siellä, kunnes tajuttiin että siellä on patteri.

mökissä oli kerrossängyt, ja me nukuttii molemmat ylhäällä joten...
alasänky oli loistava tavaroiden säilyttämis paikka. tässä vaiheessa voin sanoo et mää kylvin vaatteita ihan ympäri mökkiä, ja mun kamat oli ihan sekasin ja sillain 8Dkun ovelta katsoi vasemmalle niin siellä oli naulakot, missä me säilytettiin kaisan kanssa kaikkee roinaa, kuten huomata saattaa. vasemmalla seinällä oli kiva ikkuna, josta näki mukavasti terassille, missä isoset aina illalla kyykki, niitä oli mukavaa kyyläillä sängystä.
melkein ikkunan alla oli meiän mömmöpöytä. okei.. ei ihan kaikki oo mömmöjä mutta kuitenkin. vähän tyhmää, muilla oli semmonen iso pöytä mut mulla ja kaisalla oli tämmöne pieni. ei sillä, tää riitti ihan hyvin.tässäpä on laituri mistä mentii uimaa koko leirin aikana ainakin 10 kertaa, eli joka päivä kävin uimassa, parina päivänä pariinkin otteeseen 8D laiturilta lähti laatoitus, mistä pääsi saunaan. aa rakastan leiriahon saunaa, siellä saa hyvät löylyt.. paitsi yhtenä päivänä ku isoset oli kai evonnu sen lämmittämisen kanssa, ku se oli saunaks melko kylmä.
saunan takana oli tämmöine nuotiopaikka, jossa pidettiin iltaohjelmat, sekä yhtenä iltana paistettiin makkaraa. isoset veti sketsejä josta ehkä mieleen painuvimpia oli ne missä oli mikko ja roope ja roope oli iigor tai igor ihan sama, ja mikko oli vaa joku joka huusi "IIGOR.. vauhdikas hyppy iigor !" sitten ne kerran hyppäs laiturilta järveen,sitten mikko: iigor, pomo käski näyttää missä kala pissii.. okei vitsinä nää ei ollu hyviä mutta toteutus oli mahtava 8'Dlähellä saunaa oli myös mukava lentopallokenttä jossa sitten pelailtiin. pelaaminen oli vallan rattoisaa, vaikkakin paarmat riivasivat siellä kokoajan.
raamikset oli kivoja ! kun aleksi veti meille niitä ni me ei oikei pysytty aiheessa. vittuiltii porukalla aleksille ja se vittuili takas. yks kerta mietittiin miten ankka ja kana pysyy tasapainossa, kattokaa ny, toi on oikeesti fysiikanlakien vastaista !

JOTAIN JUTTUJA LEIRILTÄ


meiän mökin seinässä luki näin:

eurolla annan, sentillä en, sentti on pieni, tiedäthän sen ?

sängyssä annan autossa en, auto on pieni, tiedäthän sen?

muille mä annan sulle mä en, sulla on pieni, tiedäthän sen?

tällaista sitten luki meiä seinällä, toki paljon muutakin mut tää oli aika loistava. mun isone tuntu aluks täydeltä idiootilta, mutta oikeesti se oli ihan mukava. raamiksissakin oli tosi rentoo, käytii vartti aihetta ja sit vaa oltii 8D

sit yhen isosohjaajan minkälie aurinkolasit tippu ekobiohuussi pönttöö ja oli ihan jees, sitten se laitto pari isosta onkii niitä sieltä pois, mut ei ne niitä sieltä saanu 8D

sitten poikien mökkii lens parikin kertaa harakka ja sit oli kaikki paikas paskasssa 8'D

nyt ei kyllä tuu mitää mielee mitä vois enää tällee kertoo koska muut on nii inside juttuja
eipäs ollu loppukoetta ku oltii nii kivoja.

ei tästä nyt kamalan pitkä tullukka, kun en nyt jaksanut kirjoittaakka enempää, mutta huomenna tulossa merkintää jostain. sori merkinnän sekavuus