keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Piristystä koeviikon ankeuteen

Kaksi koetta takana ja viisi edessä, huomenna luvassa maantieto.

Tänään iskä toi postista sokoksen paketin jonka sisällön testaamista joudun vielä odottamaan, sillä koeviikolla en jaksa meikkailla.

Tilaussuunnitelma meni uusiksi viimeisillä metreillä kun goshille oli läjähtänyt melkoiset tarjoukset. Goshin nelikot maksoivat 5 e/kpl, veden kestävä silmienrajauskestävä kynä oli alle 7 euroa ja goshin kynsilakka maksoi 3 euroa.
We Care Iconin luomivärit maksoivat vähän alle 6 euroa. Ovat muuten hankalia avata, varsinkin valkoinen vihoittelee mulle, jonka seurauksena tökkäsin kynnellä.

Pääsin kotiin tänään jo yhdentoista aikoihin, koska pohjatunnit oli peruttu. Sen kunniaksi sain siivottua huoneen ja kävin Samin kanssa kuvailemassa.
Nyt täytyy korjata runoanalyysistä parit virheet ja sitten täytyy vielä kertailla maantietoo.

PS. Mulle tuli hyvä fiilis, kun joku kyseli multa formspringissä, että kiitos vain jos luet tätä :)

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Kevään projekti

No höh, ei päästy Samin kanssa kuvailee ku se jäi mummulle istuskeleen vähän pitemmäksi aikaan. Ei se mitään, sainpahan luettua kerran maantiedon koealueen läpi, mutta tekemistä riittäisi vaikka kuinka paljon.

Päätin tänään, että loppukeväästä mulla on taas pehmoset kädet näitten kuivien tilalla sekä että kynnet on siinä kuosissa, että kehtaa lakkailla.

Ja mulla on jo sotasuunnitelma valmiina:

Eli kaikkia kynsien hoitojuttuja sekasin, niin kyllä kynnen pitäs pysyä ainakin ehjempänä kuin se nyt on. Ja käsille rasvaa, jonka sain joululahjaksi, mutta avasin vasta.

Ja nyt lohdutonta kuvaa lähtötilasta:
Ikävää, kun tietää että joudun leikkaamaan vielä toisesta kädestä kynnet kun ne on vähän kasvanut, että saa tuon yltiö liuskottuneen osan pois. Jotain positiivista: kevääseen tuntuu olevan pitkä aika, niin eiköhän nämäkin tästä tokene.
Onko teillä kädet ja/tai kynnet talven jälkeen ruokottomassa kunnossa?

Nyt täytyykin rientää tekemään pari koulujuttua, hyvää sunnuntai-illan jatkoa!

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Perjantain ohjelma: leipomista & Aerosmith fiilistelyä

Aerosmith - Janie's Got a Gun


Melkein hävettää ku en oo saanu aikaseks kirjoiteltua ja yks uusi lukijakin kiitos siitä! Nytkään ei oo mitään erikoisempaa asiaa, kunhan vaan tuun fiilisteleen eilistä päivää tänne kera huonojen kuvien.Eilen leivoin tosiaan Cappuccino-paloja ja nyt on huono olo, koska on noita tullut muutama syötyä. Eilen tein ja nyt on yli puolet syöty kertoo ettei niistä pahojakaan tullut.

Vielä tästä vähän hidastuneesta päivityskatkosta: elämäni ei ole ollut viime viikkoina kovin hektistä ja ensi viikolla starttaa koeviikko helvetti ja luvassa onkin 7 koetta peräkkäin. Tilanne korjaantuu kuitenkin kun koeviikko on ohi - lupaan.

Ensi viikolla pitäis postiin tupsahtaa sokoksen tilaus, joten edes jotain hyvää ensi viikolle! Palaillaan mahdollisesti huomenissa valokuvien merkeissä.

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Aurinkoinen päivä

Tänään ei aivan ollut niin lagaavaa päivä kuin eilen, koska sain viime yönä nukuttua. Tosin 8 tunnin koulupäivä varmistaa sen, että iltasella ei ole kaikista freeseimmillään.

Tunika - Only, Sukkahousut - Seppälä, Panta - H&M

Tänään oli ihanan lämmin päivä ja kunnon kevään odotus kasvoi ihan huippuunsa. Sääliksi lumen sulamisia saan odotella vielä jonkin aikaa, sikäli sääennustuksiin on uskomista.
Huomenna päätän ottaa ruotsinopettajan kehotuksen "laita asiat tärkeys järjestykseen" ihan käyttöön: eli lähden liikunnan tunneilta pois tekemään koulujuttuja kotiin. Lisäksi en ymmärrä, miten tuolla muka voisi luistella?

Nyt telkkari kutsuu, kun muodin huipulle alkaa

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Vihainen maanantaimaahinen

Tänään oli äärimmäisen huono päivä erinäisistä syistä johtuen, mutta suurin syy taisi olla huikeat 2-3 tunnin yöunet, joiden johdosta nyt hieman väsyttää. Päivää ei koulussa parantunut äikässä ollut novellianalyysi josta tuli ehkä huonoin ikinä mun kirjoitus äikässä.
Aamukiukkusena vedin vaatekaapista vaan jotkut vaatteet pääle ja koulussa huomasin näyttäväni maahiselta
Päivää kuitenkin piristi Sonjalta tullut kortti, uusi lukija (kiitos!) sekä tieto siitä, että huomenna on lämpimin päivä tiedossa!
Toivon syvästi, että saan unta ja huomenna on parempi päivä.

Toivottavasti teidän viikko alkoi paremmin kuin mun.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Sunnuntaipohdiskelu

Voin heti sanoa että tässä postauksessa ei ole mitään järkevää, lähinnä kevät fiilistelyä.

Eilisen lumisade päivän jälkeen tän päivän aurinkoinen sää piristi mua niinkin paljon että lähdin ulos kameran kanssa:
Ei ollut kovin lohdullista että vastassa oli puolen metrin nietokset kun astuu ovesta pihalle. Vaikka heti ei nähnytkään erityisempiä kevään merkkejä niin niitä kyllä oli - minimalistissa muodossa - mutta kuitenkin:Miten osaakin olla iloinen siitä että seinän vierestä pilkistääkin maata ja näkyy jotain sammalta ja sepeliä?

Toinen aivan mahtava juttu on se, että isot tiet on sulat!
Rakastan kevättä ja se onkin miun lempivuodenaika. Tässä illalla keksin verrata vuodenaikoja viikonpäiviin: torstai kuvaa lopputalvea ja alkukevättä, perjantai keskikevättä ja loppukevättä, lauantai kuvaa kesää. Sunnuntai kuvaa loppukesää ja alkusyksyä, maanantai loppusyksyä ja alkutalvea ja tiistai ja keskiviikko keskitalvea.

Tein toki muutakin kuin pohdin tätä vuodenaika - viikonpäivä vertaustani:
Pesin mm. meikkisudit ja luin maantietoa jota olisin voinut lukee kauemmankin mutta muut läksyt huusi mun nimee.

Huomenissa toivon mukaan palaillaan asukuvan kanssa.

Loppukevennys mikä jostain syystä huvitti mua:

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Perjantai vänkyilyt

Perjantai iltaa teillekin! Vähän oli heikkoo toi viikolla postailu - ainakin kuvien osalta. Oli tossa viikolla vähän nukahtamis ongelmia ja olin aina neljän jälkeen kun pääsin koulusta veto pois.
Tänään jaksoin raahautua ulos asti kuvaileen asun. Taisi olla jota kuinkin kuukausi sitten sama asukokonaisuus, mutta mitä pienistä:


Mekko - H&M, T-paita - Seppälä, Legginssit - Ginatricot
Hoho päätin yrmyillä ja vääntelehtiä kummallisesti parissa kuvassa


Tuli avattua tällä viikolla tämän vuoden sukkiskausi! Mulla on tästä ihan todistusaineistoakin, mutta naama ei ollut niissä kovin yhteistyökelpoinen.
Postauksen tai kaksi takaperin taisin puhua jotain mun vaatekriisistä, mutta se ei ole mitään verrattuna mun tämän hetkiseen hiuskriisiin. En ymmärrä miksi, mutta tuntuu että hiukset on kääntyneet mua vastaan eivätkä tunnu asettuvan. Toisaalta olis mukavaa leikata, mutta toisaalta (jo vanhojen tanssejakin ajatellen) haluisin kasvattaa tätä pehkoa. Että elämästä saa vaikeaa jo pienillä asioilla!

Tämän viikonlopun suunnitelmat: siivoa, lue kokeisiin, tee muita koulujuttuja & pussita
Onkos teillä jotain mielenkiintoisempia suunnitelmia?

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kaikki tai ei mitään

Innoistuin kirjotteleen :'D

Epäilen, että tämä aihe ei välttämättä kiinnosta kaikkia, sillä tuossa syksyllä tästä aiheesta jauhettiin vaikka kuinka paljon. Ajattelin että kerron oman mielipiteeni homojen avioliitoista, tai paremminkin siitä kysymyksestä hyväksytäänkö moinen Suomessa vai ei. Voisi luulla, että mun mielipide on melko yksiselitteinen tämän asian suhteen (sillä tykkään myös tytöistä) mutta asia ei olekaan niin yksiselitteinen kuin voisi olla.

Toinen omakohtainen fakta on se, että mun mielestä kirkko on jo valmiiksi naiivi kaikkine sääntöineen ja ajatukseen että kukaan ei ole paha ja aina kaikki voi kääntyä parhain päin. En halua loukata kenenkään vakaumusta, mutta mun mielipiteeni kirkosta voisi kiteyttää siihen, että kirkko on naiivi, ristiriitainen ja nykyisin myös hyvin rakoileva instituutio. Ristiriitaisuus tulee siitä, miksi ihmeessä homoliittojen vihkimisestä keskustellaan jos ja kun Raamattu moiset kieltää harvinaisen selkeästi. Lisäksi tuossa taannoin telkkarista tuli melkoisen kuuluisaksi noussut homoilta, jota en itse katsellut koska koin sen turhaksi, sen sijaan seurasin sitä, mitä sen jälkeen tapahtui. Ohjelmasta lähtikin liikkeelle melko massiivinen kirkosta eroamisen aalto, mutta mikäs olikaan kirkon ensimmäinen ongelma? Raha. Kirkkohan - ainakin mun käsityksen mukaan - ei pitäisi välittää juurikaan mistään maalisesta? Vai onko kirkon arvot muuttunut ja en ole kuullut asiasta. Rakoilevalla tarkoitan sitä, että osa kirkon väestä olisi valmiit vihkimään homoja ja osa ei, missä se yhteinen instituutio mihin ihmiset turvaavat?

Nyt varsinaisesti siihen mun mielipiteeseen. Eli mun mielestä pitäisi olla niin tämänkin asian kanssa, että kaikki tai ei mitään, eli joko koko Suomen kirkko hyväksyy homojen avioliitot tai on kokonaan hyväksymättä. Jos tehtäisiin niin että vain osa hyväksyisi ja osa ei niin sitten kirkon toiminta olisi ainakin mun mielestä melko kaoottista eikä homma toimisi. Vaikka oonkin sitä mieltä, että kirkko on perseestä niin jotain rotia sentään.

Itse en kannata homoliittoja itse sen avioliitto asian takia vaan paremminkin sen takia, että mun mielestä yhteiskunnan pitäisi olla täysin tasa-arvoinen, sukupuoleen, seksuaalisuuteen tai ikään katsomatta. Eikö kirkon ”loistokkaasta” ohjenuorassakin sanota, että kaikkien tulisi olla tasa-arvoisia keskenään?

Itse en jää katkeraksi, vaikka Suomessa ei hyväksyttäisi homoliittoja, sillä itse pidän avioliittoa jotenkin turhana arvona, mutta onhan siinä toki jotain hienoakin. Ainut syy, miksi minun mielestä homoliitot pitäisi hyväksyä, on se että kaikkien pitäisi olla oikeuksiltaan tasa-arvoisia. Musta on vaan väärin, että jotkut oikeudet evätään jos satutkin pitämään samasta sukupuolesta.

Toivepostaus: top 5 - vaatteet

Ok, jos tarkkoja ollaan, niin pyydettiin lempivaatteista ja niitä on kyllä enemmänkin kuin nämä, mutta kuitenkin.
Kuvasin vaatteet melko nopeesti, joten pahoittelen että osa on vinossa ja joissain näkyy jotain ylimääräistä sälää:

Bleiseri - Seppälä, Legginssit - Ginatricot

Kauluspaita - Gina tricot, Farkkuliivi - Only

ja kestosuosikki:

Tuninka - Only

Siinäpä niitä suosikkeja oli, sääliksi kaikki suurimmaksi osaksi kesävaatteita, varsinkin seppälän bleiseri on täysin kesää varten. Noh, kunnon kevättä odotellessa.
Vaatteista vielä, että mulle on iskenyt aivan järjetön vaatekriisi - niin kuin joka kevät. Tuntuu ettei vaatekaapissa olisi kuin pari vaatetta jotka tuntuu mukavalta, mutta ei aina viitti kiskoo samoilla vaatteilla.

Koitan saada viimeistää perjantaina taas asukuvaa tänne. On vähän ollut tässä alku viikosti koulun puolesta "pientä" tekemistä ja yhä vain lisääntyy kun koeviikkokin alkaa reilun viikon päästä. Nyt meen lukemaan Stephen Kingin Se tunne jolla on nimi vain ranskaksi novellia.

Ps. Sain idean mielipidekirjoitukseen, kirjoittelen sen kun ehdin

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Maanantain "riemua"

Hardcore Superstar - Last Call For Alcohol

Ja niin vierähti viikonloppu. Mulla ei nytkään ole mitään polttavaa asiaa, mutta ajattelin kirjoitella kuitenkin.
Mukava yllätys oli mulle se, että teitä on jo yli 80! Tekis mieli vuodattaa tähän ne kuuluisat "en ikin olis uskonut et mun blogii tulee lukee näi moni ja blaablaa" litaniat mutta jätän väliin. Aattelin laittaa pystyy arvonnan kunhan pääsen ostamaan palkinnot.

Aamu oli vaatteitten suhteen yhtä painajaista, sillä tuntui etten löytänyt kaapista mitää fiksua. Vedin kaikki vaatteet alas kaapista ja kyllästyttyni miettimään mitää mielenkiintosempaa asua päädyin mun hätäratkaisuun:

T-paita - Vero moda, Kauluspaita - Gina tricot, Housut - Lindex

Asteikolla yhdestä kymmeneen ärsyttää ykstoista se, etten jaksa koulupäivän jälkeen raahautua ulos auringonpaisteeseen ottamaan kuvia ja sitten laatu on mitä on. Ehkä tää jaksamistasokin nousee tämän jakson jälkeen kun viiminen jakso on rennompi.

Puhuin viime postauksessa siit mun pienestä sivuprojektista ja nyt se olisi sitten valmis! Pääset sivulle tästä. Lisäilen sinne siis omia tarinoita silloin kun oon saanut jotain aikaiseksi ja sitä rataa.

Nyt on aika hyökätä läksykasan kimppuun, palaillaan!

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Iloisuus: viikonloppu

Hyvää perjantaita kaikille! Huh tuntu että tää viikko kesti ikuisuuden, vaikka koulussa oli lähes joka päivä jotain erikoista:
Eilen koululla oli Ahaa-teatterin näytös: Toinen vasemmalta. Tykkäsin siitä, vaikka esityksen seuraamista hankaloitti inha mahakipu.
Tänään oli vaalipaneeli ja olen todella positiivisesti yllättynyt! En järin politiikasta perusta, mutta tämä oli ihan mielenkiintoinen juttu. Eli koululla 9 eduskuntaehdokasta, jotka vastailivat meidän kehittelemiin kysymykseen. Itseeni teki suurimman vaikutuksen vasemmiston ehdokas.

Koulusta nyt kuitenkin päivän vaatekertaan:
T-paita - H&M, Farkkuliivi - H&M, Legginssit - Ginatricot, Huivi - Kappahl

Kotona mua odotteli jälleen CDON:in paketti, josta kuoriutui seuraavaa:
Aerosmith: Big ones ja Skid row: Skid row, nämä olivat yhteensä kampanjahintaan n. 16 euroa. Alunperin piti jättää nämä levyt tilaamatta, mutta kuinkas sitä kävikään.

Mulla on ollut tänään siivoilu päivä, joka jatkuu huomenna. Oikein ällöttää itteeki kun joka paikka on nii täynnä kaikkee paskaa, mutta minkäs teet kun siivouksen aloittamiselle kynnys on korkea.

Oon parisen kertaa maininnut täälläkin mun ikuisuus kirjoitusprojektin: Polttomerkityn. Sain viime viikolla ajatuksen, että teen sivun, johon julkaisen kyseistä tarinaa ja myöhemmin sitten muitakin tarinoita. Sivu on nyt työn alla ja toivon mukaan saan sen valmiiksi nyt viikonloppuna. Linkittelen sen sivun sitten tänne kunhan se nyt ensin valmistuu.

(Hiukset sojottavat aavistuksen, koska vähän revin niittä...)
Nyt taidan mennä kasaan ittelleni hampurilaisen, hauskaa viikonlopun alkua kaikille!
Ps. Pokkarikamerani sanoi eilen sopimuksensa irti..

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Piristystä kouluarkeen

Tänään oli lukion virkistyspäivä ja me oltiin Tampereella. Ohjelmassa oli vierailu Aamulehteen, jossa saatiikin tiivis tietopaketti, pelattiin toimituspeliä ja saatiinhan me mukaan purkkaakin.
Aamulehdessä vierailun jälkeen oli vapaa-aikaa, joten suunnattiin kavereitten kanssa Pancho Villaan. Mulle Panchon vierailu oli ihka ensimmäinen, mutta täytyy sanoa ettei ole välttämättä mun paikka. Tästä voi kylläkin syyttää mun kärsimättömyyttäni ja nirsouttani, ehkäpä hese on enemmän mun juttu.
Ehdin tehdä Anttilaan äärimmäisen pikaisen pyörähdyksen, mutta kyllä siltäkin reissulta mukaan jotain tarttui:
Löysin Pariisin kevään levyn kympillä, ihan jees suoritus jos ottaa huomioon että kiersin levyhyllyjä ehkä 5 minuuttia.

Eilen postilootaan oli ilmestynyt toinen osa mun CDONin tilauksesta:
Eli Vince Neilin kirja: Tatuointeja ja tequilaa. Mun ei ollut tarkoitus ostaa tätä vielä sillä mulla on Törkytehdäs sekä Heroiinipäiväkirjakin kesken, mutta kun tää oli alennuksessa: 10 euroa! Noh, luen Heroiinipäiväkirjan ensin pois alta.

Muodon vuoksi vielä eilinen asu:
Housut - Kappahl, T-paita - Seppälä, Kauluspaita - H&M, Kaulakoru - Glitter

Koitan saada kirjoteltua viimestään perjantaina ja voisin koittaa saada ihan naamakuvaakin kehiin. Nyt meen hakeen jotai syömistä ja sitte voisin vähän kattoo enkun läksyjä, palaillaan!


Ps. kävimme myös keilaamassa :'D

maanantai 7. maaliskuuta 2011

"Tää on liian pieni maa, tääl on liikaa juntteja"

Aleksi Ojala - Rakastaa ja tulla rakastetuksi


Paluu arkeen tapahtui tänään, ja täytyy sanoa, että väsyttää. Väsymys tosin saattanee johtua siitä, etten meinannut saada unta illalle, kun oli omituinen olo. Aamulla olisin voinut jäädä nukkumaan, mutta minkäs teet, koulu kutsui.
Mekko - Vero moda, Legginssit - Ginatricot, Kauluspaita - Ginatricot, Huivi - Lindex, Hiuspanta - Lindex

Aamulla oli suunnitelmissa laittaa sukkahousut, mutta -10 on mulle liikaa pakkasta kun sukkahousuista on kyse.

Jokin aika sitten multa pyydettiin sivuprofiili kuvaa. Oli kamalan vaikeeta seisoa fiksusti sivuttain kameran edessä. Minne mun suoraryhti on kadonnut? En oikein tiennyt millaista sivuprofiilikuvaa tarkoitettiin, mutta tällaista sain aikaiseksi:
Haluun vielä sanoa, etten laihistele.

Mulla on ollut tänään tosi luova fiilis, mutten saa mitään aikaiseksi koska ei oikein ole mitään selvää inspiraatiota. Toi biisi, minkä liitin tähän postaukseen, on mun mielestä jotenkin tosi mielenkiintonen ja inspiraatioo huokuva.

Ps. Tein eilen tilauksen pitkästä aikaan CDON:iin ja paketti toivon mukaan saapuu kouluarkea ilahduttamaan tällä viikolla.

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Viikko Ylläksellä

Mötley Crüe - Home Sweet Home


Eilen kotiuduin Ylläkseltä (tai Äkäslompolosta, miten vain) siinä puoli yhdeksän aikoihin noin vähän päälle 12 tunnin ajomatkan jälkeen. Kaikkee huikeeta tuli koettua, ja kuvamateriaaliakin kertyi mukavasti. Pahoittelen jos kuvat lataavat hitaasti, sillä niitä on parisen kymmentä yhteensä, joten pyydän nyt kärsivällisyyttä.
Juttu tulee vähän katkonaisena mutta eipä se haittaa.

Kävelyreissu
Käveltiin Satun kanssa rinteiltä mökille sellaset 5 kilometriä:
Jännitystä matkaan toi se, että huomasin yhdessä vaiheessa tiputtaneeni linssinsuojuksen. Siinä sitten kipiteltiin ylämäkeä melko haipakkaa ja löytyihän se linssinsuojus 400 metrin päästä.

Lumikenkäily
Kun muut lähti lasketteleen, niin me Satun kanssa vuokrattiin lumikengät ja lähdettiin sitten käveleen lumikenkäreitille.

Lumikenkäily oli musta huippukivaa, varsinkin polku joka oli alle puolimetriä leveä, kulki metsässä ja oli ihanan hiljaista. Jossain kohtia reittiä kulki puro lumen alla ja kuulu veden solina ja se oli jotenkin tosi siistiä.
Lumikenkäilyn jälkeen käveltii takas rinteille odottamaan emillon loput tulisi rinteestä. Oli elämäni rankin 500 metrin kävely, koska tunturilta puhalsi melkoisen kova tuuli joka puuskittain nykäs mua taaksepäin.

Poro & revontulet
Komiikan multihuipentuma: puhuttiin poron raateluhampaasta (en jaksa selittää tätä juttua) ja sitten olin menossa köllötteleen sohvalle ja kattoin ulos ja totesin "porosta puheen ollen, meillä on poro takapihalla"


Ottelin porokuvat pokkarikameralla ja "vähäisellä" zoomilla, joten siksi laatu.

Yhtenä iltana/yönä näkyi myös revontulia, joita sitten kuvailin:
Lappikrääsä
Satu osteli mulle toisen Äkäslompolo t-paidan ja mä ostin sitten toisen, lisäksi löysin jotenkin tosi mystisen kaulakorun ja sympaattisen pöllöpehmon, joka pitää huu-ääntä.

Lisäksi olin tällä reissulla elämäni ensimmäistä kertaa laskettelemassa ja voin taata että ei jäänyt viimeiseksi kerraksi. Seuraavalla kerralla tosin otan lasit, sillä sain huomata ettei tunturituuli + pöllyävä lumi ole mikään mukava yhdistelmä.

Kokonaisuudessaan oli aivan mahtava reissu ja voisin lähteä uudestaankin jos joskus tarjoituisi tilaisuus lähteä.

Toivottavasti kuvat eivät jumitelleet pahemmin, ensi viikolla palaillaan "normaaliin" bloggailuun.