sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Viikko Ylläksellä

Mötley Crüe - Home Sweet Home


Eilen kotiuduin Ylläkseltä (tai Äkäslompolosta, miten vain) siinä puoli yhdeksän aikoihin noin vähän päälle 12 tunnin ajomatkan jälkeen. Kaikkee huikeeta tuli koettua, ja kuvamateriaaliakin kertyi mukavasti. Pahoittelen jos kuvat lataavat hitaasti, sillä niitä on parisen kymmentä yhteensä, joten pyydän nyt kärsivällisyyttä.
Juttu tulee vähän katkonaisena mutta eipä se haittaa.

Kävelyreissu
Käveltiin Satun kanssa rinteiltä mökille sellaset 5 kilometriä:
Jännitystä matkaan toi se, että huomasin yhdessä vaiheessa tiputtaneeni linssinsuojuksen. Siinä sitten kipiteltiin ylämäkeä melko haipakkaa ja löytyihän se linssinsuojus 400 metrin päästä.

Lumikenkäily
Kun muut lähti lasketteleen, niin me Satun kanssa vuokrattiin lumikengät ja lähdettiin sitten käveleen lumikenkäreitille.

Lumikenkäily oli musta huippukivaa, varsinkin polku joka oli alle puolimetriä leveä, kulki metsässä ja oli ihanan hiljaista. Jossain kohtia reittiä kulki puro lumen alla ja kuulu veden solina ja se oli jotenkin tosi siistiä.
Lumikenkäilyn jälkeen käveltii takas rinteille odottamaan emillon loput tulisi rinteestä. Oli elämäni rankin 500 metrin kävely, koska tunturilta puhalsi melkoisen kova tuuli joka puuskittain nykäs mua taaksepäin.

Poro & revontulet
Komiikan multihuipentuma: puhuttiin poron raateluhampaasta (en jaksa selittää tätä juttua) ja sitten olin menossa köllötteleen sohvalle ja kattoin ulos ja totesin "porosta puheen ollen, meillä on poro takapihalla"


Ottelin porokuvat pokkarikameralla ja "vähäisellä" zoomilla, joten siksi laatu.

Yhtenä iltana/yönä näkyi myös revontulia, joita sitten kuvailin:
Lappikrääsä
Satu osteli mulle toisen Äkäslompolo t-paidan ja mä ostin sitten toisen, lisäksi löysin jotenkin tosi mystisen kaulakorun ja sympaattisen pöllöpehmon, joka pitää huu-ääntä.

Lisäksi olin tällä reissulla elämäni ensimmäistä kertaa laskettelemassa ja voin taata että ei jäänyt viimeiseksi kerraksi. Seuraavalla kerralla tosin otan lasit, sillä sain huomata ettei tunturituuli + pöllyävä lumi ole mikään mukava yhdistelmä.

Kokonaisuudessaan oli aivan mahtava reissu ja voisin lähteä uudestaankin jos joskus tarjoituisi tilaisuus lähteä.

Toivottavasti kuvat eivät jumitelleet pahemmin, ensi viikolla palaillaan "normaaliin" bloggailuun.

5 kommenttia:

 1. Jaa että täällä Lapissa sitä käythiin :---D
  Kävittäkö missään muualla, vai pysyittäkö ihan sielä Ylläksen ympärillä? : >

  VastaaPoista
 2. Surullisen harvoin tulee kommentoitua lukemiani blogeja, yritän nyt parantaa tapojani. :D
  Mahottoman hienoja kuvia oot Ylläkseltä saanut, etenkin tuo kuolleen näköinen puu sinistä taivasta vasten. Kyllä kelpais mullekin reissu tuonne.

  VastaaPoista
 3. hieno toi kuudes kuva

  VastaaPoista
 4. ihania noi revontulikuvat! ::)

  VastaaPoista
 5. Rosalia: Ihan Ylläksen tuntumassa tuli pysyteltyä koko hiihtoloma

  Mira: Kiitti :'D

  ira & Anonyymi: Kiitosta vain :D

  VastaaPoista