torstai 11. lokakuuta 2012

Riot In EveryoneMun piti kirjottaa tänään mun treenijutuista, mutta mielenpäällä on nyt vähän polttavampia aiheita kuin mun loistava muka terveellinen elämä.

Juttuhan on niin, että lukio, jota käyn, ollaan kuoppaamassa. Ei pitäisi kutitella mun persettä lukion lopettaminen, kun ehdin parahiksi pois sieltä, mutta kyllä se vaan liikuttaa! Lähinnä siksi, koska tunnearvo  ja jos Sastamalan pienemmät lukiot lopetetaan, koko koulutusjuttu menee aivan uusiksi. Ala-asteilta 5-6 luokat siirtyy yläasteelle 7-9 sekaan, lisäksi tarvitaan yksi uusi bussivuoro että nuo kaksi ikäluokkaa saadaan roudattua kouluun, joka tarkoittaa siis lisää kuluja. Mmun mielestä on järjetöntä, että 11-vuotiaat ja 16 -vuotiaat opiskelisivat saman katon alla. Lisäksi mun mielestä ei ole oikeutettua, että esimerkiksi 11-vuotiaalla pelkkiin koulumatkoihin kuluisi yhteensä yli tunti, jopa kaksi tuntia päivästä (joka on täällä hyvinkin mahdollista, jos asuu jossain perämettillä)

Ok, takaisin tähän lukioasiaan. Jos Sastamalan kaksi pientä lukiota, Äetsän Sarkia-lukio (jota siis käyn) ja Mouhijärven lukio lopetaan, lukio-opetus keskittyy Vammalaan, jonne on meiltä matkaa 15 kilometriä, useilta huomattavasti enemmän. Upeaa, mutta Vammalassakin alkaa olemaan ahdasta, porukka ei mahdu kursseille ja luokista meinaa loppua tila. Mitäs sitten jos sekaan tungettaisiin vielä yli sata opiskelijaa lisää? Sopu sijaa antaa! Ei kun odottakaas hetkonen! Me ei haluta Vammalan lukioon, Mouhijärveläiset ei halua Vammalan lukioon eikä vammalalaiset halua meitä niiden lukioon, eli sopuisa rinnakkaiselo olisi kaukana tai ainakin se menisi niin että ”noi on äetsäläisiä, noi mouhislaisia ja noi vammalalaisia” eli porukka ei sulautuisi keskenään sillain nätisti.

No mitäs me aiotaan tehdä? Eilen pidettiin tilaisuus, jossa tuotiin tämä lukioidenyhdistämisehdotus esille, joten mitään ei lyöty täysin varmuudella lukkoon. Tänään me sitten kokoustettiinkin koululla koko lukion opiskelijamäärän voimin, eli noin 65 opiskelijaa. Ihan hyvin saatiin mielestäni hommat pyörimään, koottiin pieni ydinryhmä, johon kuuluu opiskelijoita joka vuosiluokalta, joka vissiin kokoustaa jo huomenna ensimmäistä kertaa. Selväähän se on jo nyt, että jotain konkreettista on tehtävä, että tästä tulisi jotain! Otetaan yhteyttä suoraan päättäjille, kirjoitellaan lehtiin yleisönosastolle ja yritetään saada paikallislehtiä tekemään juttuja tästä asiasta opiskelijoiden näkökulmasta. Kyllä ilmaan heiteltiin ajatuksia myös mielenosoituksen ja lakon toteuttamisiakin. Lisäksi yritämme saada myös muut lukiot mukaan tähän vastarintaan.

Meillä on nyt kaksi kuukautta aikaa osoittaa kaupunginpäättäjille, että mieltä me olemme kahden lukion lopettamisesta ja että asia ei ole meille samantekevää, mitä lukiota käymme Yksi asia on varmaa: meidän päältä ei vaan kävellä aivan kuin meitä ei oliskaan.

3 kommenttia:

 1. Jos valtiolla ja kunnalla ei ole varaa niin vaikka tekisitte 10 mielenosoitusta niin siitä tuskin on apua... kulutatte vaan turhaan voimianne. Muuta muualle opiskelemaan jos massalukio ei miellytä, ei ole ensimmäinen sorttiaan ja harvaa ovat pystyneet mielenosoituksista huolimatta kumoamaan. Päätökset on jo tehty.

  Ette ole ainoita joista jotkut joutuu kulkemaan 1h suuntaansa kouluun, eikä ensimmäisiä lukioita jotka lakkautetaan kesken lukuvuoden, se on elämää. Ei kaupunki huvikseen niitä kouluja sulje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä meidän tatte jäädä jossitteleen että "olisikohan auttanu jos oltaisiin tehty jotain?"

   Ja ei, meidän lukioo ei lopeteta kesken vuoden, kuten sanoin, ehdin alta pois. Ja 1h suuntaan on aika paljon ala-asteikäiselle, sanompa vaan.

   Tiedetään, ettei tämä välttämättä auta mitään, mutta ainakin yritetään.

   Poista
 2. Tsemmpiä ton koulujutun kanssa !

  VastaaPoista