sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Tampere Pride 2012

Nyt on sitten ensimmäinen pride tullut koettua ja täytyy todeta, että oli perin mukavaa, vaikken oikeastaan osallistunut muuta kuin kulkueeseen.

Sain yllättävää pride-seuraa jo junasta, kun viereeni istunut tyttö kysyi multa että oonko menossa prideen tai finnconiin. Noh, eipä tarvinnut yksin mennä haahuileen tullintorille. Siinä sitten vaan juteltiin niitä näitä ja sitten selvisi että ollaan oltu periaatteessa samoilla uskonnon tunneilla ja ollaan nähty ennenkin. Oli kyllä hupaisaa kun huomattiin, että periaatteessa tunnetaan toisemme. Istuskeltiin vissiin sitten sen verran joutilaan näkösenä, että meille lykättiin lakana, jossa luki "rakkaus on rakkautta."

Itse kulkue oli tosi mukava. Musta oli suht koomista, kun kulkue sai liikenteen ihan jumiin, josta johtuen osa ihmisistä katsoi tosi tuimasti. Kyllä tuimia katseita sai muiltakin ihmisiltä vastaan, mutta oli myös ilahduttavan paljon niitä, jotka hymyilivät ja näyttivät peace-merkkiä. Oli myös huvittavaa huomata kuinka ihmisiä kerääntyi kadunvarsille vain katselemaan, mutta kun miettii, mitä ideaa kulkueessa olisi jos kadut olisivat tyhjät?

Kulkueen jälkeen suuntasin mäkkiin ja lyöttäydyin kaveriporukkaan, jota olin ehtinyt vain moikata ennen kulkuetta. Oli kyllä todella kiva nähdä ihmisiä, joita ei ollut nähnyt ennen livenä ja päivä vierähti yllättävän nopeasti. Kotiin lähtöön liittyikin pientä säätämistä kun en nähnytkään yhtä kaveria, joka mun piti nähdä ja kotiin piti mennä bussilla, kun yleensä oon tottunut kulkemaan tuon matkan junalla. Toisaalta, eihän tällaiset jutut jää mieleen, jos niihin ei liity pientä sähläystä.

Liiasta paparazzauksesta mua ei voi syyttää, koko reissulla otin kokonaista kaksi kuvaa ja tässä on nyt se toinen:
Tänään ohjelmassa on yskästä selviämistä ja historian läpikahlaamista, palaillaan!

4 kommenttia:

 1. Mikä tän priden idea oikeen on? :---D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on mulle niin itsestäänselvyys, että on vaikea selittää, joten turvaudun wikipedian apuun:

   "Tapahtuman tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta ja sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta"

   Poista
 2. high five, me kulkueessa vierailleet. vähän eri kaupunki mutta sama päivä. :----D

  VastaaPoista