perjantai 8. marraskuuta 2013

Maalarikoulussa

Laiska kirjoittaja täällä hei!
 Enempää en ala hiljaisuutta selittelemään, joten menenpä suoraan aiheeseen: haluan kertoa koulusta. Joo, amis ei kylläkään ole mikään uberjännä juttu, mutta kuitenkin.

Tuttavat, etenkin sukulaiset, ovat kovasti ihmetelleet mun koulutusvalintaa. Yleensä kuulen "sähän kävit lukion" tai "eiks sulla ollut ihan ok paperit?" Noita ei käy kieltäminen, mutta jos totta puhutaan, en tiennyr itselleni sopivaa AMK-alaa itselleni keväällä (ei sillä, en nytkään tietäisi) Toki hain AMK:n, mutten päässyt, mutta toisaalta en pystyisi kuvittelemaan itseäni tradenomina tai tietojenkäsittelijänä. 

Amikseenkaan en päässyt suoraan, vaan 2. varasijalta. Niinpä pääsin opiskelemaan pintakästtelijäksi ja tuleva ammattini on sis (rakennus)maalari! Olisin päässyt varasijalta opiskelemaan myös graafiseksi suunnittelijaksi, mutta olen erittäin tyytyväinen että opiskelen pintakäsittelyä, ehkäpä se on enemmän se homma, jota mieluummin teen. Pääsykokeissakin mulle tuli semmonen fiilis "ei helvetti, haluan maalariksi" ja en kyllä ole katunut päivääkään että olen yo-pohjainen amis.

Amiksesta ja lukiosta ei voi puhua edes samana päivänä. Itselleni iski ainakin kulttuurishokki, kun päivät oli niin löysiä. Huomattavin ero on kyllä se, ettei tarvitse enää lukea, varsinkaan kun itselläni ei ole niitä atto-aineita. Varsin mukavaa vaihtelua, etenkin nyt kun siihen, että tehdään töitä eikä pelkästään vaan lueta, on tottunut. 

Mun mielestä lukiolaisten pitäisi arvostaa amiksia enemmän. Mun on hyvä sanoa, kun lukio on takana ja amis on käynnissä, niin tiedän mistä puhun. Ei sillä, lukio vaatii päätä, mutta niin vaatii amiskin, tai ainakin pintakäsittely puolella. Varsinkin asiakastyöt, huhhuh! Niiden kanssa on aina vähän kiire ja silti pitäisi saada jotakuinkin tehdaslaatua aikaan. Tosin sitähän se tulee olemaan sit työelämässäkin, mutta tuntuuhan tuo nyt aika hurjalta kun on opinnot vasta niin alussa.


No mite me sitten koulussa oikeastaan tehdään? No opetellaan erilaisia pintakäsittelymenetelmiä (no shit sherlock) ja perusteita muista aineista, kuten puutöistä. Ensimmäisessä jaksossa tehtiin ikkunat, tai no, ikkunan karmit. Ihme kyllä, sain siitä kurssista 3, vaikka tuli kustua muutama juttu oikein rankalla kädellä (hajotin mm. ikkunan lasin rälläkällä vahingosssa) Meneillään olevassa jaksossa ollaan perehdytty ruiskumaalauksen saloihin. Ei voi muuta todeta että vihaan maaliruiskun pesemistä. Lisäksi oon hurahtanut petsaukseen tässä jaksossa, se on vaan niin kivaa! Ens jaksossa on kuulemma laatoitusta, näin huhun mukaan, mutta sen näkee sitten.

Jos tulee mieleen jotain kysyttävää, kysykää ihmeessä! :)
5 kommenttia:

 1. Nyt tuli tunne et on pakko kommentoida. Valmistuin viime keväänä maalariks(menin suoraa yläasteelta amiksee). Ja viimesenä vuonna meille tuli yks idioottiopettaja ryhmänohjaajaks, joka oli ollu aiemmin pintakäsittelyn opettajana just salpaukses. Nyt opiskelen graafista suunnittelua. Ja seki viel et harrastan lonkkarointii :D ja nyt kun uskaltauduin kommentoimaan kerrankin, niin tähän vielä mainitsen et sulla on kiva blogi~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi tää yhtäläisyyksien määrä! :D Luojan kiitos meillä on tosi mukava ryhmänohjaaja (joka tosin on pelottavin ikinä suuttuessaan :D)

   Poista
 2. Ite valmistuin media-assariksi tänä keväänä ja nyt kaduttaa, kun en silloin valinnut kaksoistutkintoa. Puoli vuotta nyt työhakemuksia ja kouluhakemuksia raapusteltu eikä mitään ole uponnut. Tuntuu, että kaupan kassallekkin vaaditaan lukiotutkinto. Mikäs siinä ammattitutkinnossa sitten vikana on, kun ei kelpaa?

  VastaaPoista
 3. Mä ajattelin aina joskus, että amikset menee sieltä mistä aita on matalin. Tai kai sekin riippuu ihan linjasta, jotkut saattavat mennäkin. Mutta täytyy sanoo kans, että ei meikäläisenkään lukion jälkeen 2.asteen ammattitutkinnon suorittaminen mikään helpoin nakki oo; kirjoittaminen ja pänttäyspää ei enää riitäkään vaan heti päästään itse asian äärelle ja odotukset ympäristöltä on heti todella korkealla. Homma on silti ihan supermahtavaa, enkä voisi tällä hetkellä kuvitella olevanikaan missään muualla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep lukiossa oli helppoo kun sanottiin " lue tämä ja tämä" ja nyt sitten "tässä on rälläkkä, poista vanhat kitit ikkunasta" ja loppu tuloksena tosiaan hajotin sen ikkunalasin, hehheh.. Jotenkin tuntuu vieläkin hassulta, kun asiaa ei käydä juurikaan teoriassa vaan heti laitetaan hommiin, ainakin ittelläni menee sormi suuhun välillä :D

   Poista