maanantai 21. tammikuuta 2013

Lievä tulevaisuuspaniikki

Vaihteeksi en taaskaan aivan pysynyt luvatussa postailluvauhdissa, mutta eipä tämä nyt paljoa venähtänyt.
Viimeinen kokonainen normaali kouluviikko lähti käyntiin tänään. Aika pelottavaa toisaalta ajatella, että lukiokin alkaa olla aika finaalissa. Ja mulla on ihan jumalattomasti vielä tekemättäkin. Ok, ehkä vähän liioittelin, mutta onhan niitä tekemättömiä juttujakin. Ja sitten kirjoitukset, seki urakka on vielä edessä päin.
Viime aikoina mulle on iskenyt järjetön jatkokoulutus kriisi. Ei sen takia, että olisin niin huono, etten pääsisi mihinkään (vaikkei se 7,5 keskiarvokaan mikää päätä huimaava ole) vaan sen takia etten ole aivan varma mitä haluan tehdä. Luulin pitkään, että joo, tahdon olla valokuvaaja, mutta nyt lukion kolmosella on tullu semmonen "en tiedä mitä haluan"

Ei sillä, kyllä aion hakea nyt keväällä pariin ammattikorkeakouluun kulttuuripuolelle. Oon tässä kuitenkin alkanut pohtimaan vakavissani myös muita vaihtoehtoja, mutta ne ovat kyllä vielä vähän kypsyttelyn alla, enkä ole mitään vielä lyönyt täysin varmasti lukkoon.
Täytynee lähteä ulos lenkille, kun vaikuttaa siltä, ettei kyytiä salille ole tänään herumassa ja saahan siinä samalla selvitellä ja puntaroida ajatuksia tulevaisuuden suhteen!

Hyvää viikonalkua kaikille!

lauantai 19. tammikuuta 2013

Eilinen

Eilen oli (vihdoin!) perjantai. Oikeasti, tämä viikko on madellut niin hitaasti, etten muista koska viimeksi olisi viikko mennyt yhtä hitaasti. No kuitenkin, eilinen sujui hyvän ruuan merkeissä:
Eilen tein pitkästä aikaa kanaa kookoskastikkeessa ja tuli niin hyvää, että alan kyllä käyttämään kookosmaitoa useammin ruuanlaitossa. Kookosmaidon lisäksi laitoin kastikkeeseen vähän normaalia ruokakermaa ja eri mausteita: currya, mustapippuria, chiliä, valkosipulia ja hieman suolaa. Ylisuurehko annos johtuu siitä, että kukaan muu meillä ei syö kanaa kuin mä, joten heitän kaiken aina kerralla lautaselle. Enkä kyllä loppuen lopuksikaan tiedä siitä "ylisuuresta" sillä ei eilenkään lautaselle jäänyt kuin vähän pastaa.

Ja koska kookosmaitoa jäi ruuanlaitosta vähän yli, tein illalla kookossmoothien! Laitoin blenderiin ananasta, banaania, loput jäljelle jääneestä kookosmaidoista ja lorauksen ihan perusmaitoa. Mausteeksi laitoin pikkuisen vaniljasokeria ja hyvää tuli, sai porukoiltakin kehuja! :)
Ruuanlaiton lisäksi olin eilen liikkeellä toppavarustuksissa kuvailemassa, kuvasaldoa koitan saada tänne blogin puolelle tänään.

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Juu terve!

Kiteytän viimepäivän tapahtumat tähän kuvaan: 
Todennäköisesti tulevat päivät näyttävät jotakuinkin tältä:
Okei, ylppäreihin luvun lisäksi, tänään suunnataan jälleen tammikuujumppareiden kanssa salille ja koitetaan työstää tutkielmaa, jonka deadline oli oikeastaan ennen joulua. Palataan monipuolisimmissa merkeissä ensi viikon alkupuolella!

maanantai 7. tammikuuta 2013

Paluu arkeen ankeaan

Hyvää maanantai-iltaa kaikille!
Onko ironista toivottaa hyvää maanantaita, kaikkia kuitenkin vituttaa kun lomat loppu ja joillain alkoi armeija. Facebook on ollu aivan täynnä sitä kuinka porukka astu tänää palvelukseen ja sitä valitusta "yhy musta tuli tänään inttileski" ok, kurjaa on, tiedän, koska olen itekkin inttileski.. Vihaan muuten sanaa inttileski...

Ok, tämän purkautumisen jälkeen palattakoon tähän päivään:

Tänä aamuna herättiin erittäin pirteänä alkavaan viikkoon. Lievästi sanottuna jokseenkin päähän raahautua kouluun kaksi tuntia ennen varsinaisten tuntien alkua, mutta sainpahan luettua maantietoa, nyt huidellaan 1. kurssin puolessa välissä. Oon aika ylpeä itsestäni, vaikka sen itse sanonkin!

Läksin illalla salille toteuttamaan tämän kuukauden treenisuunnitelmaa. Aikaa oli kyllä sen verran tänään, että sain kyllä ihan tehokkaan koko kropan treenin, mutta yritin ainakin keskittyä käsilihaksiin. Huomenna sen oikeastaan vasta näkee, tai no, tuntee menikö treeni perille, mutta ainakin tiedän että hartiat saivat osansa tänään, sen tuntee jo nyt. 

Ihan tehokkaasti olen saanut viikon polkaistua käyntiin! Pari juttua jäi kyllä tältä päivältä tekemättä, niin ihan jees lomalta paluu päivä on ollut. Huomenna sitten koitan saada tehtyä ne hommat mitkä jäi tänään tekemättä. Taidan tästä hipsiä suihkuun ja jospa sen jälkeen vielä lukisi hetken tota mantsaa niin ei olis nii paljon huomiselle. 

Viikonalkuja kaikille!

lauantai 5. tammikuuta 2013

Jälleen on kuun 5. päivä

Hyvää vuoden alkua kaikille!
Mulla on ollut tarkoitus kirjotella aiemmin, mutta se on vähän sitten jäänyt. Uudenvuoden olin kotosalla, mutta ei se haitannut, sillä vietin vuoden ensimmäisen päivän kullan kanssa Tampereella, käytiin kiinalaisessa syömässä ja käytiin extempore leffassa kattoon Koskemattomat, oli siis mahtava päivä!

Okei, back to business eli 5. päivän treenipäikkäykseen!
Mua vähän ärsyttää kun joka kuvista tulee erilaisia (ei voi nii hyvin verrata) mutta eipä voi mitään. Noh kuitenkin tässä on tilanne nyt! 

Mitään huikeaa eroa edellisiin kuviin ei oikeastaan ole ja eihän kuukaudessa paljon ehdi tapahtuakaan, etenkin kun jäi pari salikertaa välistä kun oli joulu. Ehkä selän kanssa ite huomaan joitain pieniä eroja, mutta vähän hankala kuitenkin sanoa kun kuvakulma on vähän eri kuin edellisissä kuvissa. 

Menneen kuukauden aikana keskityin takareisiin (= hankkiuduin ns. etureisidominanssista eroon) ja hartioihin/yläselkään. Nyt oon huomannut kuinka hartioihin/yläselkään on tullut lisää voimaa, kun on saanut lisätä salilla painoja, jotta saa mukavan polton tuntumaan. Hartioita treenatessa on hauiskin saanut osansa, eikä ole tarvinnut juurikaan erikseen tehdä mitää hauiskääntöjä. 

Nyt meneillään olevan kuukauden aikana aion kiinnittää enemmän huomioita niihin lihaksiin, joita en erityisemmin tykkää treenata, eli käsilihaksiin, hauikseen, ojentajaan ja olkalihakseen sekä rintalihaksiin. Liian usein jäävät nämä lihakset huomattavasti vähemmälle kuin muut lihakset.   

En tehnyt erityisempiä uudenvuodenlupauksia liikuntaa kohtaan, jatkan samoilla raiteilla kuin nytkin. Ehkä yritän syödä vähän terveellisemmin tai siis siten, että saisin hyvän määrän hiilareita, proteiinia, kuituja yms. Ja tietty mulla on ikuisprojekti tuo normaalipainon saavuttaminen! Tällä hetkellä painan n. 40,5 kg, vielä puuttuisi  4 kiloa niin sitten alettaisiin hipoa normaalipainoa, mutta siihen on vielä matkaa. Onneksi ei kuitenkaan niin paljon kuin viime vuoden alussa, jolloin painoin 35,5kg hrr.....